1. Официалният национален канал на Швеция в Tweeter ( @Sweden ) всяка седмица се дава на случаен принцип на един гражданин, който го управлява.
2. 89 % от шведите говорят английски.
3. Има специален круизен кораб, който плава между Стокхолм ( Швеция ) и Хелзинки ( Финландия ) с един-ствена цел закупуване на евтин алкохол.
Публикувано на 22 Feb 2021 от fohel

Мнозина предполагат, че знаят какво е Испания - сиестас, паеля и сангрия, нали? Но страната е толкова разнообразна и сложна, това е далеч от истината. За да ви помогнем да опознаете истинската Испания и да сортирате факта от фикцията, ето 10 неща, които трябва да знаете, преди да посетите.
Публикувано на 22 Feb 2021 от fohel


Трябва ли ни определен ден от годината, за да кажем "Обичам те" и да празнуваме лщбовта?! А защо Любовта да няма свой празник :)
В САЩ, Канада, Мексико, Франция, Австралия и Великобритания са обяви-ли Св. Валентин за национален празник. Искаш ли да знаеш как се празнува този ден в различните точки на света?
Публикувано на 14 Feb 2021 от fohel

Испания – древна земя, която пази тайната на младостта. Родината на Колумб и Дали, на Гоя и Веласкес, на Пикасо и Гауди. Може би един цял живот няма да е достатъчен, за да се разгледа цялата Испания, и за да се опознаят всички страни от живота на този малък континент. Но днес ще ви представим няколко интересни и малко известни факта за това необикновено място.
Публикувано на 01 Feb 2021 от fohel

Колко езика говорите? Със сигурност поне един – български, нали? Най-вероятно и английски, защото всички знаем малко или много английски, дори и да не сме го учили специално – от песните, от компютрите, от филмите. Но някога имали ли сте желание да знаете или да учите и друг език... Има толкова много от които да си изберете. Вероятно сте запознати с чуждите езици, които се говорят в много страни. Например, ако живеете във Франция, ще говорите какво? Френски, разбира се! Ами Германия? Немски (германски), естествено! Но какво да кажем за много други нации по света? Колко езици има и защо има толкова много се питаме днес? Ако искате да научите отговора на този любопитен въпрос – четете заедно с нас!
Публикувано на 19 Jan 2021 от fohel

Знаете ли, че Финландия е част от Феноскандия, не Скандинавия?!
Научете още 9 интересни факта за страната, които ще предизвикат любопитството ви.
Публикувано на 11 Jan 2021 от fohel

Френският често е наричан език на любовта. Изучаването му е прекрасна илюстрация за проява на модерно и глобално мислене. Тук сме подбрали няколко основни причини защо уроците по френски да бъдат Вашата следваща образователна стъпка.
Публикувано на 05 Jan 2021 от fohel

Немският език има славата на един от най–трудните за научаване езици и това отказва много хора да го изучават. Има ли причина да се плашим от него, какви са неговите специфики и други любопитни факти - ще ви разкажем в настоящата статия!
Публикувано на 30 Dec 2020 от fohel

Знаете ли кои са 6те най-красиви езика?
Представяме ти няколко интересни факта за топ 6 на най-красивите езици на планетата.
Публикувано на 21 Dec 2020 от fohel


Изучаването на чужд език някога е било присъщо само за горните слоеве на обществото. В днешно време, с развитието на технологиите и глобализацията, работата с езици вече не е лукс, а необходимост, светът става едно цяло и човекът е длъжен да върви в крак с времето.
Публикувано на 13 Dec 2020 от fohel


Знанието на всеки един език различен от майчиния, носи богатство на всеки. Всеки език има своята колоритна история и допринася за нашето личностно и култирно развитие. Представяме ти няколко интересни и любопитни факти за чуждите езици.
Публикувано на 01 Dec 2020 от fohel


В днешно време владеенето на чужд език е задължително условие за успех във икономическата сфера. Към момента един на всеки четири човека в света може да си служи с английски език за комуникация при пътуване в друга страна, както и за намиране на работа в различна езикова среда.....
Публикувано на 24 Nov 2020 от fohel

Един от най-романтичните езици е Италианският език.
Едни от най-древните факти за историята на света са на италиански. Не е изненадващо, че все повече хора започват да учат италиански, всъщност данните твърдят, че всъщност това е четвъртият най-изучаван език в света!
Има много причини, поради които италианският е идеалният език за учене, и тук ще се опитваме да ви покажем част от тях.
Публикувано на 16 Nov 2020 от fohel
Ако не обичате да се чувствате ограничени - тогава учете чужди езици. Ползите са много. Психологическите изследвания показват, че владеенето на два или повече езика развива когнитивните способности тъй като мозъкът на човек, говорещ два езика, функционира различно от този на човек, говорещ само един език. Да, изучаването на нов език е понякога труден, но и приятен процес, който е много забавен и вълнуващ!
«С чуждите езици, ти можеш да преминеш от една житейска ситуация в друга. С чуждите езици, ти се чувстваш у дома навсякъде.- Едмънд де Ваал»
Публикувано на 08 Nov 2020 от fohel

"Не мога да го науча този език".. "Това не е за мен".. "Срам ме е да говоря"...
Как да се преборим със страха ни от изучаването на английски език?!
Бързото изучаване на английски изглежда невъзможно, но стига да имате правилната стратегия, може да се справите!
Публикувано на 31 Oct 2020 от fohel
Английският език е забавен език за учене и въпреки че се смята за достъпен и сравнително лесен за учене, със своите 750 000 думи и граматика той може да е огромно предизвикателство и за най-квалифицирания учащ. Бързото изучаване на английски изглежда невъзможно, но стига да имате правилната стратегия, може да се справите!
Публикувано на 28 Oct 2020 от fohel